Bancherii nu au facut decat sa amane riscul creditelor neperformante si nu sa il inlalture, considera reprezentantii BNR. Ponderea creditelor reesalonate acordate populatiei a fost in luna septembrie de 9%, bancile aplicand aceasta modalitate de restructurare in special in cazul imprumuturilor de consum garantate cu ipoteci a caror calitate a continuat sa se inrautateasca, a declarat Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Na­tionale, citat de Ziarul Financiar.

Mai mult, oficialii BNR avertizau inca de anul trecut ca unele banci au ajuns pe punctul “sa-si omoare clientii” prin modul in care au facut restructurarea imprumuturilor cu restante. O serie de banci au privit restructurarea creditelor ca o “concesie” facuta clientilor si nu ca un “drept” al lor. Informatii suplimentare, la www.zf.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)