Sistemul bancar are nevoie de restructurare, iar bancile sa-si reevalueze costurile, comisionale si dobanzile, a declarat saptamana trecuta ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la conferinta “Cei mai mari jucatori din economie”, organizata de Ziarul Financiar.

Ceva vechi si totusi nou!

“Sistemul bancar trebuie sa se restructureze. Poate sediile sunt prea mari, poate sunt prea multe. Nu zic sa dea oameni afara, dar trebuie reevaluate costurile. Trebuie reduse comisioanele. Dobanda activa este mai mare fata de cea de referinta. Ecartul trebuie sa scada”, a spus Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, el a aratat ca nu poate ca ministru al Economiei sa spuna guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei sa reduca dobanda de referinta.

“Nici mie nu mi-ar placea ca domnul Isarescu (Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, n.r.) sa vorbeasca despre Oltchim, desi este din Valcea. Dar dat fiid nivelul inflatiei din Romania, cel mai mare din UE, este greu ca guvernatorul sa decida reducerea dobanzii de referinta”, a adaugat oficialul, potrivit Mediafax.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)