Bancile, companiile de asigurari si firmele de leasing au inregistrat constant pierderi in timpul crizei, astfel ca au primit injectii de capital de peste 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro) in primele noua luni, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului. Destinatia banilor a fost. in majoritatea cazurilor, acoperirea pierde­rilor din anii trecuti sau mentinerea in limitele legale a indicatorilor de prudentialitate.

Circa 650 milioane de lei au fost aporturi de capital ale grupurilor bancare straine cu subsidiare pe piata locala. Cei mai multi bani au fost adusi de ungurii de la MKB, respectiv 580 milioane de lei. MKB a majorat capitalul Nextebank de mai multe ori la inceputul anului, inainte de finalizarea efectiva a tranzactiei cu fondul de investitii Axxess Capita, in luna mai.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)