Bancile au fost luate prin surprindere de clienti. Se intampla si invers! Este prima data cand nu au anticipat miscarea din piata si temerile clientilor? Nu, dupa cum arata datele crizei. Chiar daca surprinsi, bancherii au avut de castigat, pentru ca este vorba despre bani! Bancile au fost surprinse in luna august de decizia clientilor de a economisii pe termen lung. Bancherii au strans mai multi bani in depozite pe termen lung, de pana la 3 ani, aproape 7 mld lei! Decizia bancilor, de scadere a dobanzilor la depozite, i-a determinta pe clienti sa-si “mute” agoniseala in depozite pe termen lung.

Frica trece primejdia dobanzilor mici!

„Cresterea depozitelor cu maturitate mai mare de un an in luna august in detrimentul depozitelor pe termen mai scurt poate fi explicata de astep­tarile privind evolutia descendenta a dobanzilor la depozite in contextul reducerii dobanzii de politica monetara“, comenteaza Florentina Cozmanca, senior economist al RBS Bank, pentru ZF.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)