[dropcap]B[/dropcap]ancile sustin ca legea insolventei ar trebui sa fie modificata, a declarat marti, la conferinta Anul Financiar Bancar 2013, Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Mai important decat modificarile, ar trebui ca procedurile sa se desfasoare intr-o maniera care sa nu mai permita intarzierea executarii silite.

”Procesul de executare silita reprezinta practic o problema mai de detaliu. Ne referim la toate fazele insolventei pornind de la aprobarea planului de reorganizare si pana la punerea lui in aplicare, iar daca e cazul sa se ajunga la faliment”, a spus Ghetea.

Potrivit acestuia, ARB a transmis la Parlament si la Ministerul Justitiei de mai multe ori propunerile privind modificarile pe care le are in vedere. “Le sustinem in continuare si bineinteles ne dorim ca ele sa intre in vigoare cat se poate de repede. N-o sa dau detalii. Va spun insa ca se refera la procedura, la problemele procedurale”, a explicat oficialul ARB.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)