Bancpost a inregistrat un profit net de 65,8 milioane lei in primele 9 luni ale anului in curs, in timp ce rezultatul net inainte de constituirea provizioanelor a avansat cu 28%, comparativ cu perioada similara din 2014.Aceste rezultate continua evolutia pozitiva raportata si in primele doua trimestre ale anului 2015, marcand tot odata si o imbunatatire substantiala a profitabilitatii, daca avem in vedere pierderea in valoare de 102,7 milioane lei, valabila la sfarsitul lui Septembrie 2014.

Cheltuielile operationale au scazut semnificativ cu 17%, datorita optimizarii retelei, in timp ce indicatorul costuri/venituri a scazut cu 13%, ajungand la 70%, dupa primele 9 luni din 2015. De asemenea, volumul creditelorsi al depozitelor s-a mentinut la nivelul de 87%, fapt ce sustine capacitatea bancii de a-si autofinanta operatiunile din Romania.

Rata creditelor neperformante (NPL) a ajuns la 16,5%, pe fondul managementului accelerat al creditelor neperformante derulat in Trimestrul IV al anului trecut.

Banca si-a optimizat sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI). Mentinerea unei situatii confortabile a lichiditatii precum si a gradului de adecvare a capitalului (care inregistra in lunaseptembrie un nivel de 18,72%) a reprezentat si continua sa reprezinte una dintre prioritatile managementului bancii.

“Rezultatele inregistrate la 9 luni confirma directia strategica a bancii.Bancpost detine o pozitie solida in piata, beneficiind de un nivel ridicat de lichiditate si fiind foarte bine capitalizata. In acest context, principala noastra prioritate ramane sustinerea clientilor si contributia activa la cresterea economica a tarii”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)