După revenirea la profitabilitate înregistrată în 2015, Bancpost a continuat să obţină rezultate pozitive în primul semestru al anului 2016, raportând un profit net de 28,6 milioane lei. Activele totale s-au menţinut constante în primul semestru din 2016 (+1,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut), depozitele clientelei au crescut cu 11%, la 8,7 miliarde lei, în timp ce creditele brute au ajuns la 5,7 miliarde lei. Ca urmare, raportul credite/depozite s-a situat la 66%, fapt ce confirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a băncii.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 9,1% comparativ cu primul semestru din 2015, reflectând eforturile făcute de bancă pentru optimizarea operaţiunilor sale. Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 10%, faţă de 16,3% în aceeaşi perioadă din 2015.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,69%, comparativ cu 20,51% la sfârşitul anului 2015 şi 18,75% în Decembrie 2014.

Soliditatea capitalului, lichiditatea şi profitabilitatea demonstrează capacitatea Bancpost de a contribui activ la dezvoltarea economiei româneşti.

“Este important faptul că Bancpost şi-a menţinut profitabilitatea în primul semestru, în pofida contextului provocator, caracterizat printr-un nivel scăzut al dobânzilor şi iniţiative legislative adverse. Am atins acest rezultat pozitiv datorită modelului nostru de business sustenabil şi a unei puternice orientări către client” a declarat Philippos Karamanolis, Preşedinte Executiv Bancpost.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)