Bancpost a încheiat anul 2015 cu un profit net de 35.2 milioane lei, rezultat ce continuă evoluția pozitivă înregistrată încă din primul trimestru al anului 2015, pe fondul procesului de transformare implementat cu succes la nivelul băncii, se precizează într-un comunicat de presă remis de Bancpost.

În contextul optimizării rețelei, cheltuielile operaționale au scăzut cu 16,4%, în timp ce indicatorul costuri/venituri a scăzut cu 5%, ajungând la 76%. De asemenea, volumul creditelor și al depozitelor s-a menținut la un nivel constant (respectiv 78%), fapt ce susține capacitatea băncii de a-și autofinanța operațiunile din România.

“2015 este anul care a marcat revenirea la profitabilitate pentru Bancpost și care a adus reale perspective de creștere. Bancpost este pregatită pentru o creștere a business-ului pe termen lung și va continua să contribuie, ca bancă sistemică, la susținerea economiei și a clienților săi”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Rata creditelor neperformante (NPL) a atins nivelul de 16,6%. Rata de adecvare a capitalului a crescut la 20.51% la sfârșitul anului 2015, comparativ cu 18.75% în decembrie 2014, ceea ce arată situația solidă a băncii din punct de vedere a asigurării surselor de finanțare, dovedind astfel și capacitatea băncii de a-și asuma un rol activ în susținerea economiei locale, atât prin liniile de finanțare retail, cât și corporate. În paralel, banca a continuat și în 2015 să-și optimizeze sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, precum și prin atragerea de resurse de la Instituțiile Financiare Internaționale (BERD, IFC, BEI).

Despre Bancpost

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezență de 25 de ani pe piața locală și o rețea de 147 de unități și 7 centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare eficiente și flexibile. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale.

Bancpost este totodată unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri care oferă acces comod și permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea și reprezentant VISA și MasterCard. În acord cu angajamentul său de a sprijini performanța și valorile românesti, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al Echipei Naționale de Fotbal.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)