Bancpost a primit premiul pentru “Cea mai activa banca emitenta din Romania in cadrul Programului BERD de Facilitare a Comertului (TFP)” pentru anul 2016, o distinctie care recompenseaza performantele atinse de banca in sustinerea activitatii de comert international de pe piata locala. Astfel, de la semnarea acordului de cooperare TFP cu BERD in vara anului 2013, Bancpost a sustinut tranzactii ale companiilor romanesti in cadrul programului TFP de peste 100 milioane de euro.

Programul BERD de Facilitare a Comertului, lansat in 1999, vizeaza promovarea comerțului exterior catre, din și intre țarile in care BERD investește. Prin TFP, BERD ofera garanții bancilor internaționale pentru instrumentele de comert emise de institutii financiare locale și credite pe termen scurt catre bancile și companiile de factoring selectate, in vederea finantarii agentilor economici locali – exportatori, importatori și distribuitori. TFP include in prezent peste 100 de banci partenere din 27 de țari in care BERD investește, cu limite de peste 1,5 miliarde de euro in total și peste 800 de banci confirmatoare in intreaga lume.

“Aceasta distinctie ne onoreaza si reprezinta o recunoastere a contributiei noastre active la o conectare cat mai profunda a pietei romanesti la comertul global, cu beneficii atat pentru companiile locale, cat si pentru economie in ansamblul sau. Ramanem un partener de incredere pentru clientii nostri si le punem la dispozitie solutii de finantare si instrumente de garantare a riscului de plata adaptate afacerii lor care sa le ofere mai multa siguranta, competitivitate si rapiditate in dezvoltarea activitatilor de import-export. Ne bucuram sa vedem ca finantarile TFP au fost accesate de clienti care opereaza in domenii variate, precum  productie industriala, agricultura, comert” a declarat cu aceasta ocazie Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

“Noile limite atinse de Programul TFP al BERD sunt datorate reusitelor partenerilor sai, iar Bancpost a inregistrat cea mai buna performanta in utilizarea finantarilor TFP pe piata romaneasca. Suntem extrem de mandri de acest parteneriat si de rolul pe care Bancpost si l-a asumat de a facilita accesul companiilor locale pe piata globala. Consideram ca know-how-ul si platforma internationala oferite de BERD impreuna cu o cunoastere aprofundata a pietei si afacerilor locale detinuta de Bancpost reprezinta formula de succes pentru promovarea comertului international al Romaniei”, a declarat Nick Tesseyman, Managing Director pentru Institutii Financiare, BERD.

Distinctia a fost acordata in cadrul Intalnirii Anuale si Forumului de Afaceri BERD din Cipru care a reunit peste 300 de participanti din 39 de tari.

Bancpost a devenit in august 2013 banca emitenta in cadrul Trade Finance Program (TFP) derulat de BERD, pentru o limita de finantare initiala de 20 de milioane de euro. Ulterior, acordul a fost extins atat din punctul de vedere al conditiilor de eligibilitate, prin includerea operatiunilor de factoring si a tranzactiilor pe termen mediu, cat si prin dublarea limitei la 40 de milioane de euro, ca urmare a utilizarii intense a fondurilor de catre Bancpost.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)