Fuziunea dintre EFG Eurobank, institutie ce controleaza in Romania Bancpost si NBG care detine Banca Romaneasca a fost suspendata. Decizia vine ca urmare a hotararii bancii centrale a Greciei ca cele doua banci sa-si deruleze separat procesele de recapitalizare, Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara urmand sa decida daca tranzactia va mai avea loc.

Totusi oficialii de la Atena sunt optimisti, subliniind faptul ca suspendarea nu inseamna ca procesul de fuziune nu va mai avea loc. “Nu exista niciun motiv sa se declare sfarsitul fuziunii dintre NBG și Eurobank”, a declarat ministrul Finantelor din Grecia, G. Stournaras.
Acesta a sustinut ca modelul preferat de guvernul din Grecia pentru intarirea sistemului bancar este de consolidare prin fuziuni.

“Pana la sfarșitul lunii aprilie recapitalizarea bancilor elene se va incheia iar suma detinuta de 50 miliarde de euro este mai mult decat suficienta.”, a mai precizat ministrul grec in aceasta seara.

Procedurile si termenele pentru recapitalizrea NBG si EFG Eurobank, precum si a Alpha Bank si Piraeus Bank, vor decurge conform planurilor. Toate cele patru banci de importanta sistemica trebuie sa fie recapitalizate pana la sfarsituil lunii aprilie, potrivit Bancii Greciei, citate de Kathimerini.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)