Publicatia de specialitate “Global Custodian Magazine” a conferit Bancpost rating-ul de “Top Rated Agent Bank” pentru al treilea an consecutiv pentru investitorii institutionali internationali si pentru al patrulea an consecutiv pentru investitorii institutionali interni, pe piata instrumentelor financiare din Romania. Totodata, Bancpost a fost desemnata cea mai buna banca in relatia cu investitorii institutionali interni in editia aferenta pietelor emergente, publicata la sfarsitul anului 2012 (“Best Domestic Bank”).

“Global Custodian Magazine” masoara calitatea serviciilor oferite de agentii custode, pe pietele de capital importante, catre clientii interni si straini. Revista culege informatii de la terte parti prin anchete realizate sub forma interviurilor si chestionarelor transmise firmelor de brokeraj, societatilor de administrare a activelor, societatilor de asigurari si altor institutii financiare. Rating-ul se bazeaza pe performantele atinse in cateva categorii de servicii incluzand serviciile oferite si relatia cu clientul, valoarea adusa clientilor si
angajamentul dovedit, decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare, colectarea beneficiilor aferente detinerilor de instrumente financiare, cash management, schimb valutar, finantare, evenimente corporative, recuperare taxe, raportari catre clienti, administrarea conturilor si tehnologia informatica utilizata.

“Ratingurile acordate confirma calitatea serviciilor de custodie pentru instrumente financiare furnizate de Bancpost investitorilor institutionali si strategia concentrata pe continua imbunatatire a relatiei cu clientii si a nivelului de satisfactie a acestora. Inalta recunoastere primita din partea Global Custodian Magazine ne onoreaza si ne va ajuta in eforturile noastre de atragere a noi clienti
si de crestere a vizibilitatii si cotei noastre de piata in domeniul serviciilor de custodie.” a declarat doamna Cecilia Vlasceanu, Director Coordonator, Directia Servicii Titluri, Bancpost.

In motivarea oferita de “Global Custodian Magazine” se subliniaza: «Banca din Bucuresti a retelei Eurobank atrage din nou un numar de raspunsuri nationale si internationale. “Angajamentul acestui agent este remarcabil”, scrie un client, fapt care conteaza atunci cand exista zeci de agenti custode care concureaza pentru oportunitati si afaceri in piata interna. “Foarte multumit”, adauga un client
intern. “Ei explica si ajuta extrem de mult.” Acest ajutor este vizibil mai ales in ceea ce priveste recuperarea taxelor, care reprezinta o provocare previzibila intr-o piata care a hotarat recent inlocuirea reprezentantilor fiscali cu agentii fiscali. Raportarea si procesarea evenimentelor corporative sunt, de asemenea, mai mult decat dificile pe aceasta piata. Dar Bancpost reuseste sa acopere aceste neajunsuri. “O foarte buna furnizare de informatii cu privire la evenimente corporative locale”, spune un client.»

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)