[dropcap]B[/dropcap]ancpost, in parteneriat cu Eurolife ERB, a lansat, in premiera pe piata din Romania „Planul de Economii pentru Copii” – un produs dedicat parintilor cu copii cu varsta de pana la 15 ani care combina protectia data de asigurarea de viata cu componenta de economisire si flexibilitatea contului de economii, pentru a-i asigura copilului un start de succes in viata de adult.

Intr-un context economic tot mai dificil, principala grija a parintilor este sa isi protejeze copii si sa le asigure un viitor mai bun. Una dintre cele mai importante decizii se refera la siguranta financiara. De aceea, Bancpost vine in sprijinul clientilor sai cu o solutie completa de economisire si protectie care ii ajuta sa gandeasca in perspectiva si sa ii asigure copilului, din timp, resursele necesare. Astfel, „asigurarea de viata creaza o disciplina a economisirii pe termen lung, cu garantarea sumei asigurate la maturitate, in timp ce contul de economii aduce posibilitatea de a economisi suplimentar, oricand si oricat, in functie de disponibilitatile de moment ale parintelui”, spune Anita Nitulescu, Director General Eurolife ERB.

Garantarea sumei asigurate la maturitate si depuneri suplimentare oricand si de orice valoare prin contul de economii

[dropcap]P[/dropcap]rodusul este compus dintr-un cont de economii deschis pe numele copilului si o asigurare de viata cu componenta de economisire pentru care copilul este beneficiar, iar parintele este persoana asigurata. La maturitatea contractului, in contul de economii se vor vira suma asigurata si participarea la profit corespunzatoare componentei de asigurare. Suplimentar, parintele poate face depuneri oricand si de orice valoare in contul de economii al copilului, fiind permise totodata si retrageri de sume, facilitate utila in cazul unor situatii neprevazute.

Confort in utilizare prin mijloace de plata la distanta si facilitatea de debitare automata

„Planul de Economii pentru Copii” ofera si avantajul unui confort sporit in gestionarea financiara. Astfel, plata primei lunare se face prin debitarea automata a contului de economii, care poate fi alimentat de catre client atat de la distanta, prin Internet Banking sau prin transferuri intra si interbancare, cat si prin depuneri de numerar la ghiseele bancii.

Profitabilitate ridicata: participarea la profit si neimpozitarea sumelor din asigurari

„Banii incasati la maturitatea contractului de asigurare, atunci cand copilul va avea o varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, constituie o baza solida pentru demararea celor mai importante proiecte din viata unui tanar adult – achitarea taxelor de scolarizare intr-o institutie cu renume din tara sau strainatate, deschiderea propriei afaceri sau achitarea avansului pentru achizitia unei locuinte. O parte din profitul realizat prin investirea primelor de asigurare este adaugata la suma asigurata garantata, ceea ce inseamna ca, la maturitate, beneficiarul va primi mai multi bani. In plus, veniturilor rezultate din produsele de asigurare nu li se aplica impozitul pe venit de 16%”, a adaugat Anita Nitulescu.

Optiunea de protectie contra inflatiei

[dropcap]D[/dropcap]urata minima a contractului de asigurare este de 10 ani, iar durata maxima este atinsa la implinirea varstei de 25 de ani a copilului. La incheierea contractului, clientul poate opta pentru cresterea anuala automata a primei de asigurare cu 5%, in scopul protectiei la inflatie. Mai departe, la fiecare aniversare a contractului, titularul poate opta pentru modificarea primei de asigurare si pentru dezactivarea optiunii de protectie impotriva inflatiei. Suma asigurata este 100% garantata la maturitatea contractului de asigurare. Daca pe parcursul contractului survine decesul persoanei asigurate, compania de asigurari preia plata primelor lunare, astfel incat la maturitatea contractului copilul va beneficia integral de suma asigurata.

Dobanda avantajoasa la depunerile in contul de economii

[dropcap]C[/dropcap]ontul de economii beneficiaza de o dobanda avantajoasa de 5,5% pe an, oferita pentru solduri de peste 500 lei. In plus, la sume lunare medii de peste 4.000 lei banca acorda un bonus de dobanda de 0,25% pe an. Suma minima pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei, suma care poate fi insa folosita ulterior pentru plata primelor de asigurare lunare. Contul de economii este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Decizia de a economisi din timp reduce presiunea pe bugetul familial

[dropcap]C[/dropcap]a exemplu, un parinte care alege sa incheie un Plan de Economii pentru Copii Bancpost pentru a-i oferi copilului sau o suma de circa 22.000 RON la maturitate, va plati o prima lunara de 150 de lei pe o perioada de 10 ani, in timp ce daca ia decizia din vreme si are la dispozitie o perioada de 15 ani, atunci prima de asigurare lunara va fi de doar 75 de lei – in ambele cazuri a fost utilizata actualizarea anuala cu 5% pentru protejarea impotriva inflatiei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)