Bancpost a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2016 un profit net de 31,4 milioane lei, continuând astfel evoluția pozitivă înregistrată atât în 2015, cât și în primul semestru din 2016. Aceste realizări sunt rezultatul eficientizării, dezvoltării business-ului, dar și a îmbunătățirii constante a calității portofoliului de credite, potrivit unui comunicat de presă remis BankingNews.ro.

Astfel, înprimele 9 luni ale anului, activele totale au înregistrat un avans de +5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut,până la valoarea de 11,1 miliarde RON, depozitele clientelei au crescut cu 16,2%, la 8,7 miliarde lei, iar creditele brute au atins valoarea de 5,9 miliarde lei. Raportul credite/depozite a atins nivelul de 68%, fapt ce reconfirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a Băncii.

În plus, pe fondul optimizării constante a operațiunilor, cheltuielile operaţionale s-au păstrat pe un trend descrescător, cu 3,7% mai puțin comparativ cu primele nouă luni ale anului 2015.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 9,1%, faţă de 16,5% în aceeaşi perioadă din 2015, și sub media sistemului de 10%.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,79%, comparativ cu 20,51% la sfârşitul anului 2015 şi 18,75% în Decembrie 2014.

“Rezultatele pozitive subliniază sustenabilitatea modelului de business și soliditatea băncii, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate într-un context legislativ provocator și un nivel scăzut al dobânzilor.

Bancpost rămâne activ implicată în susținerea clienților săi, concentrându-se în continuare pe dezvoltarea de soluții financiare ce răspund cel mai bine nevoilor acestora”, a declarat Philippos Karamanolis, Preşedinte Executiv Bancpost.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)