Bancpost lanseaza, in parteneriat cu Eurolife ERB, o asigurare de viata de tip unit-linked, care inglobeaza beneficiile unei asigurari de viata cu cele ale unei investitii. Prin faptul ca ofera simultan despagubirea in caz de accident si perspectiva unui profit de 10% pe un an cu garantarea a 95% din capitalul investit, asigurarea „Perspective pentru Banii Tai” raspunde atat nevoii de protectie financiara, cat si celei de investitie calculata.

Produsul se adreseaza unei categorii extinse de clienti, cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, iar incheierea contractului nu este conditionata de o evaluare medicala prealabila. Produsul poate fi achizitionat pe o perioada limitata, intre 15 mai si 21 iunie 2013, iar durata contractului de asigurare este de un an, incepand din 28 iunie 2013.

Asigurarea unit-linked “Perspective pentru Banii Tai” acopera decesul din accident al titularului, suma asigurata fiind egala cu suma investita de acesta, dar nu mai mare de 20.000 de lei. In acest caz, despagubirea acordata beneficiarului consta in suma asigurata, la care se adauga valoarea contului. Daca decesul are o alta cauza, despagubirea este reprezentata de valoarea contului.

Performanta produsului se calculeaza pe baza evolutiei indicelui Eurostoxx 50, care cuprinde 50 de companii, din domenii de activitate diferite, din urmatoarele tari europene:  Franta, Germania, Spania, Italia, Olanda, Belgia, Irlanda, Luxemburg. La maturitatea contractului, clientul marcheaza un profit de 10%, daca indexul este egal sau mai mare decat nivelul sau de la inceputul contractului, sau 95% din prima neta investita, daca indexul este mai mic decat acest nivel. Un avantaj suplimentar pentru clienti este evaluarea zilnica a unitatii de fond, informatie actualizata zilnic pe site-ul Eurolife ERB.

Contractul are avantajul de a putea fi incheiat pe o perioada scurta, de un an. Prima minima de asigurare este de 2.000 de lei. “Produsul este avantajos si in ceea ce priveste comisioanele percepute, respectiv costul asigurarii, care este de 1,25% din suma platita de client. Un avantaj important este deductibilitatea fiscala, avand in vedere ca veniturile rezultate din produsele de asigurare nu se impoziteaza”, declara Anita Nitulescu, Director General al Eurolife ERB.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)