Bancpost, prin divizia sa de Corporate Banking, a acordat o linie de finantare in valoare de 7,6 milioane euro companiei Transport Urban Sinaia, ce are ca unic actionar Consiliul Local Sinaia. Fondurile vor fi folosite pentru construirea unei noi linii ultramoderne de telegondola in Sinaia pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000, se arata intr-un comunicat de presa remis de Bancpost.

Bancpost a acordat acest imprumut catre Transport Urban Sinaia, compania care administreaza domeniul schiabil din Sinaia, instalatiile moderne de transport pe cablu, transportul public, parcarile si bazele sportive ale orasului, pe o perioada de 10 ani.

“Angajamentul asumat al Bancpost este de a participa in mod activ la dezvoltarea comunitatilor locale prin oferirea de produse financiar-bancare dedicate sustinerii proiectelor investitionale ce valorifica specificul fiecarei zone. Castigarea licitatiei organizata de Transport Urban Sinaia si oficializarea acestui parteneriat sunt o dovada ca Bancpost intelege nevoile de business ale clientilor si are capacitatea de a propune solutii personalizate, adaptate atat din punct de vedere al duratei, cat si al structurii de garantii si preturi”, a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

“Suntem onorati sa fim partenerul financiar al Transport Urban Sinaia si al Consiliului Local Sinaia, si sa contribuim astfel in mod direct la realizarea unui proiect de referinta pentru zona montana, ce va aduce multiple beneficii atat comunitatii locale din punct de vedere economic, cat si celor aproximativ 400.000 de turisti ce viziteaza Sinaia anual”, a adaugat Radu Handaric, Director, Centrul de afaceri Bancpost Brasov.

”Ne bucuram ca Bancpost a ales sa finanteze cel mai important proiect de investitii din istoria Transport Urban Sinaia. Noua gondola – Gondola Carp – va avea un impact major asupra intregului domeniu schiabil Sinaia. Cu ajutorul acestei instalatii, reusim sa cream un sistem de transport pe cablu integrat, ultramodern si foarte sigur pana la partiile de altitudine de la Cota 2000, evitam aglomeratia cauzata de capacitatile precare de transport din acest moment si reducem costurile unei zile de ski la Sinaia. Investitia se afla in faza de executie si facem tot ce ne sta in puteri ca Gondola Carp sa functioneze in sezonul de ski 2015-2016”, a declarat Bogdan Falcescu, Director General al Transport Urban Sinaia.

Divizia de Corporate Banking din cadrul Bancpost se concentreaza pe identificarea de solutii personalizate, bazate pe o relationare stransa cu clientii sai si pe o cunoastere aprofundata a business-ului si nevoilor acestora de finantare. Banca analizeaza impreuna cu fiecare client multiplele aspecte ce tin de istoricul si activitatile companiei, identificand-i atat punctele forte, cat si aspectele care necesita imbunatatiri, inclusiv nevoile de dezvoltare ale companiei. Banca intelege astfel business-ul clientului si este dispusa sa isi asume riscuri alaturi de acesta in conditiile unei bune analize prudentiale bazate pe o comunicare transparenta intre parti. In final, solutiile recomandate si structura finantarii sunt perfect adaptate particularitatilor afacerii clientului, in fiecare etapa de dezvoltare a activitatii acestuia.

***
Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta in Romania cu o prezenta de 24 de ani pe piata locala si o retea de 148 de unitati, 7 centre de afaceri corporate si 5 centre regionale retail. Banca gestioneaza un portofoliu de peste 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si flexibile. Bancpost acorda finantare companiilor atat din surse proprii, cat si prin intermediul liniilor de credit puse la dispozitie in parteneriat cu diverse institutii financiare internationale. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea si acceptarea la plata a cardurilor de credit si este totodata reprezentant VISA si MasterCard.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)