Bancpost anunta incheierea unei noi conventii tripartite cu Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) in scopul finantarii capitalului de lucru pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) – Campania 2013.

Prin facilitatea de creditare AgriCredit SAPS 2013 oferita de banca, micii intreprinzatori cu maxim 250 de angajati care activeaza in sectorul agricol si detin Adeverinta de Inregistrare Fermier eliberata de APIA pot accesa in avans pana la 90% din valoarea subventiei oferite de APIA. Subventia se calculeaza in baza suprafetei de teren inscrise in adeverinta emisa de APIA si a cuantumului sprijinului financiar acordat pentru beneficiarii SAPS.

AgriCredit SAPS 2013 aduce conditii favorabile clientelei Bancpost, prin plafonul maxim de dobanda alcatuit din Robor la 3 luni + 4% si comisionul de acordare de 1%, in linie cu ordinul MADR nr. 703/23.07.2013. Totodata, clientii care acceseaza acest tip de credit beneficiaza de gratuitate la comisioanele de administrare si de neutilizare. Creditul se acorda rapid, printr-o documentatie simplificata, fara garantii materiale prezentate de clientii care indeplinesc criteriile dosarului de credit. Finantarea se acorda intr-o singura transa, iar rambursarea principalului imprumutat si a dobanzii aferente se face automat, la incasarea subventiei de la APIA, fara alte obligatii lunare de plata pe parcursul derularii creditului.

Ca beneficiu suplimentar, Persoanele Fizice Autorizate, Intreprinderile Individuale si Familiale care incaseaza subventii APIA au la dispozitie noul cont curent APIA lansat de Bancpost in luna august. Produsul ofera titularilor avantaje multiple: un comision de administrare lunar de 2,8 lei, printre cele mai mici din piata, gratuitate la deschiderea/inchiderea contului si la eliberarea extraselor de cont. Mai mult, titularii beneficiaza de abonament gratuit la serviciul de Internet Banking al bancii – Fastbanking – prin care costurile de tranzactionare sunt cu pana la 40% mai mici fata de cele percepute la ghiseu.

„Agricultura este unul dintre pilonii de dezvoltare a Romaniei, care are nevoie de sprijin si investitii consistente pentru a-si atinge potentialul maxim. Prin incheierea noii Conventii cu APIA si FGCR si relansarea facilitatii de creditare AgriCredit SAPS pentru anul agricol 2013-2014, Bancpost isi reafirma sustinerea pentru acest sector si contribuie efectiv la cresterea performantei micilor intreprinzatori care opereaza in agricultura. In acest an, am simtit nevoia sa extindem acest sprijin printr-un nou produs, contul curent APIA, un produs care raspunde nevoilor identificate in discutiile cu micii fermieri: optimizarea costurilor si accesul permanent la disponibilitatile din contul curent prin Internet Banking sau cardul Visa Business.” a declarat Ana Cernat, Director Executiv al Diviziei Intreprinderi Mici si PFA.

***

Bancpost are o prezenta de peste 22 de ani pe piata din Romania. Banca acopera prin gama de produse si servicii din portofoliu nevoi de finantare pentru toate categoriile de clienti, companii mari, IMM-uri, companii mici si persoane fizice. Bancpost acorda finantare atat prin produsele sale, cat si prin intermediul liniilor puse la dispozitie in parteneriat cu BERD si IFC. Bancpost este partenerul exclusiv al American Express in Romania si este totodata reprezentant Visa si MasterCard.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)