E doar o chestiune de timp pana cand se vor putea retrage banii din ATM-uri cu ajutorul telefonului. “Romanii isi folosesc telefonul mult peste media europenilor- aproape 80% dintre romani sunt interesati de dezvoltarea platilor cu ajutorul telefoanelor. Sigur, acestea sunt doar niste raspunsuri la chestionare – realitatea ar putea fi diferita. Iin hypermarketuri, carucioarele vor fi dotate cu scanner care iti vor calcula pretul fiecarui produs pe care il pui in cos, apoi vei trece printr-o poarta care iti va scana intregul cos si vei plati fie apropiind cardul de un dispozitiv sau prin telefon, printr-un simplu click”, sunt doar cateva dintre ideile pe care Michal Skowonek, Head of Market Development in CEE at MasterCard, le-a marturisit intr-o discutie cu reporterul HotNews.

“Bancile vor introduce tehnologia care sa permita tokenizarea telefoanelor, apoi largirea pietei cu ajutorul altor parteneri – Apple, Google s.a. Doar timpul va decide care canal va invinge in final. Sunt convins ca competititia e cel mai sanatos mod de a stabili cine va fi invingatorul acestei curs”, mai spune  Skowonek.

Tendintele anului 2017

“Orice ai face in spatiul digital trebuie sa il multumesti pe client. Pentru ca in final, asta conteaza! Consumatorul este in centrul tuturor activitatilor tale, iar daca acel client nu e multumit, afacerea ta cade.

O alta tendinta, legata tot de experienta de consumator este urmatoarea: in hypermarketuri, carucioarele vor fi dotate cu scanner care iti vor calcula pretul fiecarui produs pe care il pui in cos, apoi vei trece printr-o poarta care iti va scana intregul cos si vei plati fie apropiind cardul de un dispozitiv sau prin telefon, printr-un simplu click”, mai afirma seful Mastercard.

Intreaga discutie o puteti lectura AICI.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)