Senatorii au aprobat legea care iti permite sa retragi bani din POS-ul magazinelor. Sistemul este cunoscut drept “cash back” si este foarte popular in Marea Britanie si America. Acesta permite retragea de bani cash de la magazinele dotate cu POS-uri, adica acolo unde magazinele permit plata cumparaturilor cu cardul. Senatorii au impus si o suma pe care o puteti cere: aceasta nu poate depasi  200 de lei. Initiatorul, Zsolt Molnar, UDMR, a declarat ca prin aceasta lege vrea sa ii ajute in special pe cei din mediul rural, acolo unde nu prea exista bancomate.

Insa, in acele zone, “uitate de lume”, nu exista nici magazine in care poti efectua plati cu cardul, deci nici POS-uri. Acesta lege va fi utila doar in momentul in care Romania va fi “digitalizata”, complet.

BankingNews.ro a scris AICI despre acesta lege.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)