Bank Leumi a lansat “Vama Rapida”/Fast Custom, serviciul bancar care faciliteaza confirmarea automata a platilor catre diverse birouri vamale, prin intermediul bancii. Bunurile pot fi ridicate din vama fara a mai fi nevoie de ordinul de plata pe suport de hartie.

„Acest serviciu aduce un beneficiu important companiilor, reducand timpul de la intrarea marfurilor în vama si pana la obtinerea liberului de vama, declara Dragos Alexandru, Director Divizie Comercial, Bank Leumi Romania. In plus, costurile legate de aceste operatiuni se reduc. Companiile care acceseaza FAST CUSTOM de la Bank Leumi pana la 30 septembrie vor beneficia de 3 luni gratuite, daca pastreaza serviciul activ timp de minim 6 luni.”

Pasii de urmat, în cazul în care doriti sa accesati serviciul VAMA RAPIDa/Fast Custom, sunt urmatorii:
·    Se incheie o conventie cu Bank Leumi privind decontarea electronica a datoriei vamale;
·    Se efectueaza plata (prin Leumi Online sau la ghiseul bancii) catre biroul vamal, de luni pana vineri intre orele 9.00 – 15.30;
·    Bank Leumi proceseaza plata si va informeaza prin SMS ca informatiile legate de plata au ajuns la biroul vamal;
·    Biroul vamal receptioneaza informatiile si acorda “liberul de vama”.

În prezent, Conventia este semnata cu Directia Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale – Vama Targuri si Expozitii (CUI: 6412248) si cu Constanta Sud – Vama Agigea (CUI: 4300787). Urmeaza a fi semnate în perioada urmatoare Conventii si cu alte puncte vamale din tara.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)