Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus cu inca o zi, pe 25 aprilie, se arata intr-un comunicat al bancii.

Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca o zi, pe 25 aprilie. Banca Nationala a Romaniei a primit o notificare in acest sens’, se arata intr-un comunicat postat pe pagina de internet a bancii din Romania.

Potrivit consilierului guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, aceasta decizie a fost determinata de faptul ca mai sunt proceduri tehnice de finalizat.

Sucursala din Romania mai precizeaza ca in ziua mentionata, clientii pot folosi in continuare retelele ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC din Romania.

‘In conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezolutia institutiilor de credit şi a altor institutii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusa in procedura de rezolutie (restructurare şi reorganizare). Masurile de reorganizare ordonata a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancara din Cipru şi Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001’, se mai spune in comunicatul bancii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)