Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la ProTV, in emisiunea “Dupa 20 de ani” ca bancile din Romania repatriaza “destui” bani catre bancile- mama, el aratand ca Guvernul a comis o eroare de strategie in negocierea ultimului acord cu FMI. “Bancile repatriaza destui bani. Cred ca aici Guvernul a gresti putin. Daca va aduceti aminte, cand eram cu Boc pe cele doua acorduri care s-au facut in 2009 si 2011, unul dintre obiective a fost ca FMI sa incheie o intelegere cu bancile sa nu retraga capital catre bancile-mama”, a spus Basescu.

El a aratat ca nu stie de ce Guvernul Ponta nu a vrut sa faca acelasi lucru in ceea ce priveste ultimul acord.

“Acum Guvernul Ponta nu stiu de ce nu vrut sa mai faca acest lucru. Cred ca este o greseala de strategie in negociere. Poate au gresit, poate nu, poate au facut altceva, nu stiu exact pentru ca nu m-am implicat in negociere”, a spus Basescu.

Basescu: Conditiile in care bancile crediteaza companiile sunt “absolut antieconomice”

Presedintele Traian Basescu a afirmat, duminica, la ProTV, in emisiunea “Dupa 20 de ani”, ca in acest moment conditiile in care bancile crediteaza companiile sunt “absolut antieconomice”, el aratand ca nivelul dobanzilor si al garantiilor descurajeaza angajarea creditelor.

intrebat de ce se colecteaza atat de putin TVA si daca acest lucru se intampla pentru ca ANAF e ocupata cu reorganizarea sau pentru ca nu mai au companiile ce sa plateasca, seful statului a raspuns: “si reorganizarea este o cauza, pe de o parte. Pe de alta parte si datorita sistemului bancar si datorita reducerii banilor pe care Guvernul ii transfera catre economia reala prin reducerea investitiilor companiile sunt secatuite”.

“Companiile sunt secatuite. Sistemul bancar, daca le crediteaza, le crediteaza in conditii absolut antieconomice, repet, absolut antieconomice. Sa nu se supere bancherii”, a adaugat Basescu.

El a precizat ca nivelul dobanzilor si al garantiilor practicat de banci descurajeaza angajarea creditelor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)