Bancile din zona euro s-au aflat in pragul colapsului toamna trecuta, a declarat Benoit Coeure, director executiv in cadrul Bancii Centrale Europene (BCE), in conditiile in care s-au aflat in imposibilitatea de a se finanta, scrie The Guardian. „In toamna lui 2011 , climatul din pietele financiare a fost unul extrem de periculos. Bancile din Europa se confruntau cu probleme in a se finanta si ne-am aflat pe puctul colapsului in ceea ce priveste bancile din zona euro, ceea ce ar fi insemnat colapsul economiei si deflatie. O asemenea situatie era de neaceptat pentru BCE”, a declarat acesta intr-un interviu pentru BBC.

Temerile privind starea sistemului bancar au determinat BCE sa injecteze un miliard de euro in sistem, prin imprumuturi pe trei ani.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)