Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat luni seara ca va mentine nivelul actual al programului de asistenta financiara de urgenta (ELA) pentru bancile grecesti, dar va inaspri conditiile de acordare a finantarii, relateaza Ouest France in pagina electronica. Consiliul guvernatorilor “a decis astazi (luni) sa mentina aportul de lichiditati de urgenta (ELA) pentru bancile greceşti la nivelul decis la 26 iunie 2015, dupa ce a discutat o propunere a Bancii Greciei”, a anuntat BCE intr-un comunicat.

Din 26 iunie, finantarea in cadrul ELA a fost plafonata la aproape 89 de miliarde de dolari

In aşteptarea referendumului de duminica, care s-a incheiat cu victoria tabereri “nu” la propunerile creditorilor internationali ai Greciei, BCE a consimtit sa cufunde intr-o coma artificiala bancile acestei tari, decizand la 28 iunie mentinerea finantarii de urgenta, fara a creşte plafonul.

Presa elena scrie ca acesta noua decizie, in conditiile actuale ale bancilor grecesti, nu face decat sa forteze mana guvernantilor sa semenze un acord. Altfel, bancile se “vor scufunda”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)