BCE a mentinut linia de finantare de urgenta (ELA) destinata creditorilor eleni, pentru a evita intrarea acestora in incapacitate de plata, transmit Bloomberg si Reuters. BCE pastreaza controlul asupra finantarii bancilor grecesti, in conditiile in care imprumuturile de care acestea pot beneficia prin intermediul finantarii de urgenta (ELA) de la Banca Centrala a Greciei trebuie aprobate de BCE. De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE nu a solicitat modificarea garantiilor acceptate pentru creditele acordate bancilor din Grecia, a afirmat un oficial elen sub protectia anonimatului.

Obligatiunile grecesti au, in prezent, un rating de tip ‘junk’ (nerecomandat pentru investitii), iar, potrivit normelor BCE, nu pot fi acceptate drept garantii pentru credite. Pana acum, BCE a facut o exceptie de la aceste norme in ideea de a da o mana ajutor creditorilor eleni.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)