Banca Centrală Europeană a decis, joi, să nu modifice dobânzile, coborâte în luna martie la un nou minim istoric. Mario Draghi a anunţat că se aşteaptă ca dobânzile la euro să rămâne scăzute sau chiar să se reducă şi mai mult o lungă perioadă de timp.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituția precizează că, la ședința care a avut loc la Frankfurt, consiliul guvernatorilor a lăsat dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost menținută la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor care stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Dobânzile la euro ramân pe zero pentru multă vreme

“Consiliul Guvernatorilor anticipează în continuare că ratele dobânzilor reprezentative ale BCE să rămână la nivelul actual sau mai mici, pentru o perioadă mai lungă de timp “, se mai arată în comunicatul de presă.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)