Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%, a treia luna consecutiv, pentru a analiza impactul masurilor fara precedent de finantare a bancilor. Analistii asteapta conferinta de presa a presedintelui BCE Mario Draghi, la care urmeaza sa prezinte estimarile economice ale institutiei si posibilul impact al cresterii pretului petrolului asupra inflatiei.

Draghi ar putea exercita presiuni asupra guvernelor sa combata criza datoriilor din zona euro, dupa ce BCE a acordat bancilor imprumuturi pe trei ani de peste 1.000 de miliarde de euro, din decembrie. Decizia BCE de mentinere a dobanzii cheie la 1% a fost anticipata de majoritatea analistilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)