Banca Centrala Europeana va acorda sprijin Bulgariei si este gata sa ajute si alte tari din regiune sa evite riscul extinderii crizei din Grecia, au declarat, vineri, pentru Bloomberg, surse din interiorul BCE. BCE va oferi Bulgariei acces la operatiunile sale de refinantare si va oferi euro pentru sistemul bancar bulgar in schimbul unor garantii eligibile. Informatia nu a fost confirmata nici de BCE si nici de Banca Nationala a Bulgariei.

Europa de Est risca sa fie afectata de turbulentele din Grecia prin schimburile comerciale si legaturile financiare, in conditiile in care primele patru mari banci grecesti (Piraeus Bank SA, Eurobank Ergasias SA, National Bank of Greece si Alpha Bank AE) controleaza aproximativ 28% din activele bancare din Bulgaria si 12% in cazul Romaniei.

“Amenintarea unui ‘Grexit’ arunca un nor negru asupra perspectivei regiunii. Legaturile cu Grecia sunt considerabile in unele locuri, inclusiv in Bulgaria si Romania”, potrivit Capital Economics, transmite Agerpres.

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)