BCE a mentinut joi dobanda de politica monetara, la nivelul minim record de 0,15%, decizie anticipata de analistii economici. Draghi a explicat ca decizia de a mentine dobanzile la nivelul scazut actual este fireasca, in condititiile in care cresterea economiei europene este “fragila si inconstanta”.”Datele din ultimele doua-trei luni arata o incetinire a ritmului de crestere economica”, a precizat presedintele BCE.

Mario Draghi a anuntat ca inflatia anuala din zona euro a scazut la 0,4%, in iulie, de la 0,5% in iunie, ca urmare a scaderii preturilor la energie. El a spus ca se asteapta ca inflatia sa ramana la un nivel scazut in lunile urmatoare, urmand sa creasca treptat in 2015 si 2016.

Conflictele din diferite parti ale lumii si mai ales situatia din Ucraina pun in pericol revenirea economica din zona euro, a spus presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, citat de Bloomberg.

Presedintele BCE a atras atentia asupra faptului ca statele din zona euro vor fi cele mai afectate de problemele din Ucraina si a explicat ca, in acest sens, BCE monitorizeaza atent situatia. El a adaugat ca “riscurile geopolitice” din intreaga lume sunt mai mari decat in urma cu cateva luni.

Presedintele a aratat ca situatia bancilor europene a inceput sa se imbunatateasca, dupa ce a crescut cererea de credite atat din partea persoanelor fizice, cat si a persoanelor juridice.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)