Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la 1%, decizie anticipata de majoritatea analistilor. “La sedinta de astazi, Consiliul Guvernator al BCE a decis ca dobanda principalelor operatiuni de finantare si dobanzile facilitatilor marginale de creditare si facilitatii de depozit sa ramana neschimbate la 1%, 1,75%, respectiv 0,25%”, se spune intr-un comunicat transmis joi de BCE. Majoritatea analistilor contactati de Bloomberg au anticipat decizia.

Atentia pietelor financiare se va indrepta in continuare spre conferinta de presa care va fi sustinuta in scurt timp de presedintele BCE Mario Draghi.
Investitorii asteapta indicii privind intentia BCE de a ajuta Grecia sa evite falimentul si eventualul rol al institutiei in sprijinirea statului elen.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)