Cele 27 de state membre ale UE s-au pus de acord ca rolul de supraveghere a sectorului bancar european sa revina Bancii Centrale Europene (BCE), asa cum doreste Germania, potrivit publicatiei germane Die Welt, scrie Mediafax. Statele UE au convenit ca bancile europene sa fie supravegheate de BCE. “Sefii de state si de guverne vor decide saptamana viitoare, la summitul de pe 28-29 iunie, ca BCE sa isi asume in viitor rolul de supraveghere a bancilor europene”, potrivit unor surse diplomatice europene.

Unul dintre diplomati a spus ca presedintele UE, Herman Van Rompuy, are acordul celor 27 de state membre.

Ideea crearii unei autoritati de supraveghere a bancilor, iar rolul sa fie atribuit BCE, a castigat teren in Europa in ultimele saptamani.

BCE a anuntat ca este gata sa isi asume acest rol, avand deja sustinerea Germaniei.

Un purtator de cuvant al guvernului german, Georg Streiter, a declarat vineri este vorba despre o autoritate de supraveghere bancara supranationala puternica, iar cel mai bine ar fi ca acest rol sa revina BCE.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)