Presedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat la Tokyo ca viitoarea supraveghere unitara a bancilor europene ar putea deveni operationala abia peste un an si ceva, relateaza AFP, potrivit Mediafax. “Ar putea dura un an si ceva”, a spus Draghi, in timp ce calendarul oficial prevede ca infiintarea noii institutii de supraveghere sa aiba loc la 1 ianuarie 2013.

Comisia Europeana a propus ca BCE sa fie insarcinata cu supravegherea bancilor din zona euro, dar statele membre au divergente. Germania, de exemplu, vrea ca bancile mici sa ramana sub supravegherea autoritatilor nationale de reglementare.

“Nu are prea mare importanta daca supravegherea unica va fi lansata in ianuarie 2013 sau ianuarie 2014, cu conditia ca angajamentul tarilor membre sa fie ferm”, a spus Draghi.

El a adaugat ca astfel pietele, tarile si bancile vor sti ca angajamentul va fi respectat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)