Banca Comerciala Romana (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplica pentru operatiunile de plati indiferent de valuta, initiate catre beneficiari ce detin conturi in banci din cadrul Erste Bank Group.

Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferenta tranzactiilor in valuta potrivit careia comisioanele tuturor bancilor de pe traseul platii sunt suportate de catre ordonator.

Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontarii ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul platii este acum suportat de ordonator o singura data, la efectuarea platii.

Eliminarea comisionului OUR garantat se aplica pentru operatiunile de plati initiate catre beneficiari ce detin conturi in urmatoarele banci:

* Austria – Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen
* Austria – Erste Group Bank AG
* Cehia – Česká spořitelna
* Croatia – Erste Bank Croatia
* Ungaria – Erste Bank Hungary
* Moldova – BANCA COMERCIALA ROMANA CHISINAU
* Romania – BCR
* Serbia – Erste Bank Serbia
* Slovacia – Slovenská sporiteľňa

Aceasta initiativa vine in sprijinul clientilor persoane fizice, persoane fizice autorizare si persoane juridice care efectueaza plati catre banci din cadrul Erste Bank Group. Sunt incurajate astfel platile in valuta in cadrul Erste Bank Group, proiect initiat in Februarie 2013 o data cu lansarea serviciului FIT Payments 2.0. (Fast Intragroup Transfers).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)