BCR anunta ca a epuizat, in circa doua saptamani, plafonul obtinut in cadrul programului Prima Casa prin realocarea sumelor neutilizate destinate achizitiilor de locuinte construite de ANL. Astfel, banca a aprobat circa 1.000 de noi credite Prima Casa in valoare de aproximativ 136 milioane lei.

BCR a solicitat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casa 6.

BCR a acordat deja in cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 4.700 de credite, iar de la inceputul programului si pana in prezent, circa 36.000, in valoare de peste 6 miliarde lei.

Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa.

Astfel, BCR deruleaza campania „Solutii de creditare pentru fiecare“ ce aduce clientilor care isi primesc salariul/pensia in cont la BCR o oferta speciala: comision de analiza ZERO pentru creditele de investitii imobiliare. Creditul CASA MEA reprezinta o solutie de finantare pentru cei care isi achizitioneaza o locuinta, pentru cei care doresc sa aduca imbunatatiri locuintei pe care o detin, cat si pentru cei care vor sa-si schimbe locuinta. Dobanda este de numai 5,25%/an, fixa pana la 5 ani pentru toti clientii care vin cu salariul la BCR.

DAE = 5,16% pentru un credit CASA MEA in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda 5.25% fixa in primii 5 ani si ulterior variabila 4,88% (ROBOR 6M + 2.3%); taxa de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rata lunara: 884 lei in primii 5 ani si ulterior 852 lei; valoare totala platibila: 308.873 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 08 Septembrie 2014 pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)