”Am intrat în această criză de sănătate cu un bilanț fortăreață”, a subliniat Sergiu Manea, CEO BCR, în cadrul unei conferințe online, explicând practic faptul că instituția de credit era pregătită din toate punctele de vedere ce țin de indicatorii financiari. Bancherul a menționat faptul că în zilele în care criza de sănătate a debutat primordială pentru BCR a fost grija pentru sănătatea angajaților și clienților, care s-a materializat prin măsurile de prevenție și protecție adoptate în toate agențiile și sucursalele.

Sergiu Manea a anunțat că BCR a funcționat în perioada stării de urgență prin intermediul tuturor sucursalelor, excepție făcând agențiile disponibile în mall-uri. Oficialul BCR a declarat că 50% dintre angajații băncii lucrează în prezent de acasă. În opinia sa, este foarte important ca pandemia de coronavirus să nu se transforme într-o depresie economică.

”Ne-am concentrat zi de zi spre a maximiza șansele companiilor noastre să treacă cu bine peste criză și de a maximiza șansele de a menține cât mai multe locuri de muncă în cadrul acestor societăți comerciale. Practic, obiectivul nostru este să păstrăm cât mai multe joburi în economia românească”, a explicat Sergiu Manea.

Șeful BCR a anunțat că în ultima lună banca a aprobat finanțări de 500 milioane de euro pentru companii din sectoare precum energie, agricultură sau industria alimentară. ”Ca să vă dau așa câte din bucătăria noastră, pot să vă spun că în fiecare miercuri avem comitet de credit, din dorința de onora în continuare solicitările clienților noști”, a evidențiat Sergiu Manea.

Bancherul a mai susținut că preocupările BCR în momentul de față, excceptând dorința de a răspunde tuturor solicitărilor de amânare la plată a ratelor la credite, susținerea efectivă a tuturor clienților aflați în dificultate sau continuarea activității de creditare, se referă și la ceea ce va urma după ce criza de sănătate se va încheia. ”Incertitudinea este principala problemă în momentul de față pentru toată lumea. Totuși, încercăm să ne gândim ce ar trebui făcut pe termen lung, cum restartăm economia, cum ar trebui să ne focusăm eforturile în perioada post situație de urgență”, a clarificat Sergiu Manea.

BCR a mobilizat 2,5 milioane de lei pentru proiectele din educație, sănătate și tehnologie, care contribuie direct sau indirect la combaterea pandemiei COVID-19. 1 milion de lei a fost deja alocat pentru spitale, iar 500.000 de lei în educație și tehnologie. ”Vom investi în continuare în comunitate”, a afirmat Sergiu Manea.

Șeful BCR și-a încheiat intervenția în conferința online, la care au luat parte mai mulți jurnaliști, prezentând într-o lumină sentimentală modul în care se derulează activitatea economică în vremurile de pandemie de coronavirus, în care îndemnul ”#staiacasă” este la ordinea zilei. ”Eu și Dana (n.r. – Dana Dima – Vicepreședinte Executiv BCR) stăm într-o clădire de 17 etaje, în care lucrează în prezent numai 250 de oameni. Suntem cam singuri! Colegii noștri spun că le este dor să vină la serviciu, să fim din nou împreună”, a conchis Sergiu Manea.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)