Managementul BCR a prevazut un cost total cu restructurarea de 118 milioane de lei, care a fost inregistrat contabil pe 2012. Tomas Spurny, CEO al BCR, a precizat pentru Ziarul Financiar ca suma acopera cheltuiala cu pachetele compensatorii pentru cei concediati, oferta de pensionare anticipata, precum si cheltuielile legate de inchiderile de sucursale si penalitatile suportate la returnarea inainte de termen a unor echipamente.

BCR ofera angajatilor concediati in urma restructurarii pana la 16 salarii medii pe banca, in functie de istoricul profesional, iar pentru cei care opteaza si pentru pensionare anticipata pachetul poate ajunge pana la 22 de salarii.

Estimativ, potrivit calculelor Ziarul Financiar, salariul mediu din BCR este apropiat de media nationala de circa 3.400 de lei net in decembrie 2012, ceea ce poate duce cuantumul aproximativ al pachetelor compensatorii pana la 54.400 lei (12.500 euro), respectiv 74.800 lei (17.100 euro).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)