BCR anticipeaza ca BNR va reduce marti, 4 noiembrie,  dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la nivelul minim record de 3% pe an in prezent, citand comentariile premierului, care a afirmat saptamana trecuta ca dobanda de referinta va scadea sub 3%.

“Noul Consiliu de Administratie al BNR a preluat mandatul in octombrie, iar cativa dintre noii membri sunt aliati ai social-democratilor. Sunt sanse mari ca dobanda sa scada marti cu 0,25 puncte procentuale”, noteaza intr-o analiza bancherii de la BCR.

Si analistii AAFBR estimeaza o reducere similara a dobanzii cheie, concomitent cu pastrarea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei. Analistii considera ca ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua in 2015, “cand dobanda ar putea fi redusa la 2,5% in luna decembrie”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)