BCR anunță că oferă acces furnizorilor-terți la sistemele sale, conform Directivei de Plăți PSD2, și lucrează deja cu o serie de furnizori pentru ca utilizatorii finali să poată beneficia atât de gestionarea conturilor bancare prin alte interfețe de servicii, dar și de alte soluții financiare digitale, ce vor fi disponibile pe platforma George.

Astfel, peste 50 de furnizori-terți au testat, până în prezent, API-urile BCR, iar unii dintre ei s-au conectat și au apelat API-urile de producție.

„Suntem complet deschiși și gata să punem la dispoziție sistemele și bazele noastre de date către orice fel de furnizor licențiat de servicii financiar-bancare și am început deja să lucrăm cu dezvoltatori interesați. Evoluția în banking înseamnă o permanentă reinventare. Iar reinventarea se poate face inclusiv prin open banking, concept ce poate asigura un nivel de transparență și liberalizare fără precedent a serviciilor financiare, dar și atragerea de idei, soluții și inovații din comunitățile deschise. Vrem să lucrăm împreună cu orice dezvoltator pentru a găsi soluții financiare digitale mai bune clienților noștri”, a declarat Marian Ignat, Head of Digital Banking BCR.

BCR a lansat încă din 14 martie a.c. mediul de test pentru API-urile de test aferente directivei de plăți, iar din 10 iunie acestea au fost făcute publice, astfel încât orice furnizor-terț poate să ofere clienților, în mediu deplin securizat, informații în timp real despre conturile deținute la BCR, serviciile de inițiere plăți și istoricul tranzacțiilor.

API-urile băncii sunt expuse prin intermediul platformei ERSTE Developer Portal – developers.erstegroup.com, unde BCR a publicat o documentație extinsă referitoare la modalitatea de utilizare și conectare, destinată tuturor furnizorilor-terți. Furnizorii pot beneficia de suport atât prin intermediul echipei dedicate BCR, cat si prin intermediul echipei centrale din cadrul Erste Dev Portal. Mai multe detalii se pot obține de aici: www.bcr.ro/ro/open-banking

Conform unui studiu Saltedge, API-urile Erste Group au fost catalogate drept “Great APIs”, fiind clasate într-un top de elită de doar 10% din piață.

De asemenea, potrivit unei analize realizate de Innopay, grupul Erste a fost catalogat drept Master in Openness, pe baza API-urilor realizate conform PSD2 și a experientei dezvoltatorilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)