[dropcap]C[/dropcap]onsiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a adoptat o serie de decizii privind structura Comitetului Executiv al Bancii Comerciale Romane, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei de credit. Comitetul Executiv al BCR va fi extins de la de cinci membri in prezent la sapte, prin includerea pozitiei de Vicepresedinte executiv Operatiuni (Chief Operating Officer) si a pozitiei de Vicepresedinte executiv  Trezorerie, Piete de Capital si Group Large Corporates, functie de sine statatoare nou infiintata. Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane  l-a numit pe Tomáš Spurný (46 de ani) in pozitia de Presedinte Executiv al BCR, acesta urmand a prelua mandatul, incepand cu data de 1 Aprilie 2012, de la Dominic Bruynseels, actualul Presedinte Executiv al carui mandat expira. Dominic Bruynseels a contribuit decisiv la dezvoltarea bancii si a portofoliului de clienti pe parcursul ultimilor patru ani. Competentele sale extinse si abilitatile tehnice si de management au jucat un rol esential in sprijinirea BCR pentru contracararea cu succes a crizei economico-financiare.

[quote_left]„In ciuda mediului de afaceri in continuare dificil, Romania si-a pastrat excelentul potential de crestere si reprezinta una dintre principalele piete asupra carora Erste Group se concentreaza. Deciziile de astazi ne pregatesc pentru a deveni parteneri si mai buni ai cetatenilor romani si ai economiei reale. Ne-am intarit echipa de conducere cu bancheri cu experienta internationala, dar avand si radacini in ECE.  Am convingerea ca vor constitui o echipa care va conduce banca pe calea dezvoltarii,” a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group, dupa sedinta de astazi a Consiliului de Supraveghere al BCR, pe care a prezidat-o.[/quote_left]
„As dori sa ii multumesc lui Dominic pentru ca si-a folosit talentul si experienta in cel mai bun mod posibil  pentru consolidarea pozitiei BCR de lider al pietei si pentru calitatile sale de lider de care a dat dovada conducand eficient banca printr-o perioada dificila. Mi-a fost un partener foarte important si a contribuit semnificativ la implementarea standardelor internationale in cea mai importanta banca din tara”, a declarat Andreas Treichl, Presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR.

Tomáš Spurný este un bancher cu experienta internationala, care, in ultimii zece ani, a ocupat functia de Director General al mai multor institutii financiare si bancare importante din Slovacia, Cehia si Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pietele locale. in ultima perioada, a fost Directorul General al CIB Bank Ungaria, membra a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo. inainte de a activa in domeniul bancar, Tomáš Spurný a lucrat cativa ani la firma de consultanta pentru management McKinsey and Company, oferind consiliere institutiilor financiare pe diverse piete din Europa Centrala si de Est (ECE).

Functia de Vicepresedinte executiv Financiar (CFO) va fi preluata de Bernd Mittermair (43 de ani), actualul sef al departamentului Managementul Performantei Grupului din Erste Group Bank AG. El ii succede in functie lui Helmuth Hintringer (61 de ani), care se va retrage dupa o cariera de succes de peste patru decenii in domeniul bancar in Europa Centrala si de Est. Bernd Mittermair a venit in Erste Group in 1992, dezvoltandu-si cariera, in diferite functii, in domeniul managementului activelor si pasivelor, in controlling si managementul performantei. Este specialist in planificarea strategica si operationala si in elaborarea bugetelor. A fost implicat in toate procesele majore de due diligence ale Erste Group incepand din 1999.

Sergiu Manea (39 de ani) este numit in functia nou-creata de Vicepresedinte Trezorerie, Piete de Capital si Group Large Corporates. Nascut in Romania, acesta va prelua o parte din atributiile actuale ale liniei de afaceri condusa de Wolfgang Schoiswohl. Sergiu Manea are peste 15 ani de experienta pe pietele financiare si a lucrat in cadrul mai multor banci internationale, precum Citibank, ING, ABN Amro si Bank Austria Creditanstalt. in ultima perioada, a activat ca partener asociat in cadrul Ithuba Capital, o firma austriaca independenta care ofera servicii de management al activelor si consiliere financiara.

Martin Skopek, , in prezent membru al conducerii Erste Group responsabil cu activitatea de retail, va prelua functia de Vicepresedinte executiv Retail si Private Banking incepand cu data de 1 aprilie 2012, asa cum s-a anuntat deja.  Martin Skopek a mai activat in aceasta functie intre anii 2006 si 2010, jucand un rol esential in dezvoltarea activitatii de retail a bancii. Martin Skopek va continua sa coordoneze activitatile de retail la nivelul Erste Group si va ramane Presedinte al Consiliului de Retail al grupului. Christian Bruckner, Chief Operating Officer in BCR din anul 2010 – si consilier al Comitetului Executiv pana in prezent – va deveni membru al Comitetului Executiv si Vicepresedinte executiv Operatiuni (COO).

Toate numirile trebuie sa fie aprobate de Banca Nationala a Romaniei. Ceilalti membri ai Comitetului Executiv sunt Frank-Michael Beitz, Vicepresedinte executiv Risc (Chief Risk Officer) si Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte executiv Corporate Banking.

Modificarile in structura Comitetului Executiv:
Comitetul Executiv al BCR                      actual                                            nou
Presedinte Executiv (CEO)                        Dominic Bruynseels             Tomáš Spurný
Vicepresedinte Financiar (CFO)             Helmuth Hintringer              Bernd Mittermair
Vicepresedinte Risc (CRO)                        Michael Beitz                           Michael Beitz
Vicepresedinte Corporate Banking       Wolfgang Schoiswohl          Wolfgang Schoiswohl
Vicepresedinte Retail                                  Oana Petrescu                        Martin Škopek
Vicepresedinte Operatiuni (COO)                     —                                       Christian Bruckner
Vicepresedinte Trezorerie,                                 —                                       Sergiu Manea
Piete de Capital si Group Large Corporates

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)