BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite, iar noua companie este liderul pietei de asigurari, cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronand Astra, care a avut venituri de 1,01 miliarde de lei. In 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei. “Fuziunea dintre BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta si Omniasig, in calitate de societate absorbita, s-a incheiat (…). incepand cu data de 1 mai, noua companie devine functionala, iar vechiul Omniasig isi inceteaza activitatea”, se arata intr-un comunicat al Omniasig.

Procedurile organizatorice si operationale aferente procesului de fuziune au fost incheiate si activitatea se desfasoara in cadrul unei singure companii, urmand ca in perioada post-fuziune sa fie solutionate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu si inregistrarea la Registrul Comertului, se mai spune in comunicat.

Omniasig a fuzionat cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group (Austria), actionarul majoritar al ambelor companii. BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig iar noua companie este liderul pietei de asigurari.

“Obiectivul acestei fuziuni a fost crearea companiei de asigurari lider pe piata din Romania, precum si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group pe plan local. Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultata, al carei nume este Omniasig, devine un asigurator mult mai puternic, mai stabil, cu o retea mai extinsa si foarte bine implementata la nivel national (…)”, se mai arata in comunicat.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)