BCR este a doua cea mai mare banca din Europa de Sud Est, potrivit Topului celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est, efectuat de agentia de presa bulgara SeeNews. Pe prima pozitie se situeaza Zagrebacka Banka din Croatia. Romania ramane lider in topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est, cu 53 de companii romanesti incluse pe lista din 2014. Pe locurile urmatoare se afla Slovenia (cu 13 companii), Croatia si Bulgaria (fiecare cu 11 firme).

Romania este prezenta prin 21 de banci si 20 de companii de asigurari. Allianz Tiriac, Omniasig si Astra sunt pe locurile sase, sapte si opt, iar BCR este a doua cea mai mare banca din Europa de Sud Est, urmata de BRD Romania.

Romania detine in TOP 20 numai putin de 8 banci

Pe prima pozitie se situeaza Zagrebacka Banka din Croatia, urmata de BCR Romania si BRD Romania. Banca Transilvania se situeaza pe pozitia sase iar Raiffeisen Bank ii urmeaza, ocupanad locul noua. Topul este completat de inca doua banci autohtone: locul zece este ocupat de UniCredit Tiriac Bank iar pe pozitia 11 regasim CEC Bank.

 Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)