BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat in 2011 cresteri semnificative in ceea ce priveste numarul de clienti , economii atrase si total active, aproape dublandu-si afacerea si consolidandu-si pozitia de lider al sectorului de banci de economisire-creditare, cu o cota de peste 75%. Banca a incheiat anul 2011 cu active totale de peste 950 milioane lei, in crestere cu peste 80% fata de finalul anului 2010. Totodata, portofoliul a crescut de la 190.000 de clienti la finalul anului 2010, pana la peste 250.000 de clienti la sfarsitul lui 2011.

Presedintele bancii, Alexandru Ciobanu, a explicat ca majorarea activele s-a datorat, in cea mai mare parte, avansului semnifiativ al volumului depozitelor de la clienti, in crestere cu aproximativ 400 milioane lei (86%) pana la valoarea de 862 milioane lei.

BCR Banca pentru Locuinte  a obtinut anul trecut un profit de peste 11,983 milioane lei, in crestere cu 587% fata de anul precedent cand rezultatul a fost de 1,744 milioane lei. „Profitul va fi reinvestit, in 3-5 ani, in notorietate, marketing, iar cel mai important obiectiv este cresterea acoperirii de piata, total active si numar de clienti. Avem un numar mare de clienti care din salariu pun, luna de luna, 200-300 lei”, a aratat Alexandru Ciobanu, CEO al BCR Banca pentru Locuinte.

Rezultatele anului 2011 s-au bazat indeosebi pe rezultatele activitatii operationale, unde veniturile din dobanzi au urcat cu 83%, la 54,6 milioane lei, dar si pe controlul riguros al costurilor. Astfel, cresterea de 43% a veniturilor operationale totale a fost sustinuta de omajorare cu numai 16% a costurilor operationale totale.

„Sistemul de economisire-creditare este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobanzile nu fluctueaza, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru romanii care isi fac planuri pe termen mai lung pentru imbunatatirea confortului locativ”, a adaugat Alexandru Ciobanu.

BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara a Grupului BCR, specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt BCR – actionar majoritar cu 80% din actiuni si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste – 20% din actiuni.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)