In numai cateva luni, BCR si Banca Transilvania au reusit sa-si creeze pozitii dominante pe reteaua de socializare Facebook. Cele doua institutii de credit sunt de departe cele mai active pe Facebook, unde prezenta si activitatea le este apreciata de zeci de mii de persoane.

Evolutia BCR si Banca Transilvania de pe reteaua de socializare este absolut impresionanta, un adevarat boom cantitativ din punctul de vedere al numarului de ”Prieteni”.

Spre exemplu, BCR, care avea la inceputul lunii februarie 2012, 29.685 aprecieri, si-a dublat portofoliul de ”Prieteni” in intervalul februarie – mai a.c., numarand in prezent 58.743 aprecieri.

In cazul Bancii Transilvania, cresterea a fost si mai agresiva. Astfel, daca la 1 februarie, Banca Transilvania avea 13.808, dupa patru luni a ajuns la 49.805 aprecieri, reusind sa ocupe locul 2 in topul bancilor pe Facebook.

Alaturi de aceste doua institutii de credit, tot in acest an si-au facut simtita prezenta pe Facebook UniCredit Tiriac Bank si Bancpost. Daca Bancpost a reusit sa culeaga in cateva luni 3.901 aprecieri, UniCredit Tiriac Bank a facut minuni cu prima eSucursala din Romania deschisa in mediul virtual pe reteaua de socializare, alcatuind deja un portofoliu de 21.458 de ”Prieteni”.

Tot in perioada analizata, Garanti Bank si-a majorat numarul de prieteni de la 24.700, cat avea in februarie 2012, la 37.273 in prezent.

Top banci pe Facebook

BCR – 58.743 aprecieri
Banca Transilvania – 49.805
Garanti Bank – 37.273
UniCredit Tiriac Bank – 21.458 aprecieri
BRD – 4.874 aprecieri
Bancpost – 3.901 aprecieri

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)