Economistii BCR considera ca BNR ar putea sa scada din nou dobanda de politica monetara cu 25 puncte de baza, de la 2,25% la 2%, in sedinta din 31 martie.

“Ne asteptam la o reducere a dobanzii cheie cu inca 25 de puncte de baza la urmatoarea intalnire de politica monetara programata pentru 31 martie, pe fondul inflatiei foarte scazute si a stabilitatii cursului valuar EURO/RON. Aceasta ar putea fi ultima reducere a dobanzii cheie din actualul ciclu care a inceput in august 2014”, potrivit BCR.

BCR considera ca acesta masura va fi ultima reducere a dobanzii cheie, pe viitor BNR ajustand treptat rezervele minime obligatorii, atat in lei cat si in valuta, cu doua puncte procentuale fiecare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)