BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a raportat pentru primele 9 luni contracte in valoare de 2,16 miliarde lei, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce portofoliul de credite a urcat cu 43%, a anuntat banca. Valoarea contractelor pentru primele trei trimestre de anul trecut s-a situat la 1,37 miliarde lei. BCR Banca pentru Locuinte are in portofoliu peste 357.000 de contracte, prin care clientii au economisit peste 2,1 miliarde lei, depozitele atrase in perioada ianuarie-septembrie fiind mai mari cu 29%.

“BCR Banca pentru Locuinte a continuat trendul crescator si in anul 2014, consolidandu-si pozitia de lider de piata in sectorul de banci de economisire-creditare din Romania. Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor”, a declarat luni, intr-un comunicat, Carmen Schuster, vicepresedinte al BCR BpL.

Clientii sunt atrasi in continuare de stabilitatea sistemului de economisire-creditare, in cadrul caruia caracteristicile produselor sunt fixate si cunoscute inca din momentul semnarii contractului. Astfel, clientul cunoaste de la inceput dobanda fixa oferita de banca in etapa de economisire (2% pe an) si dobanda fixa perceputa dupa repartizarea contractului, pe toata durata etapei de creditare (5% pe an). In prezent, BCR BpL acorda finantari anticipate si intermediare cu dobanda fixa de 4,44%, toate creditele fiiind in lei.

Banca de economisire-creditare este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR) in proportie de 80% si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, cu 20% din actiuni. Pe acest segment mai activeaza in Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)