Din mai, BCR va aplica o noua grila de comisioane in care va renunta la taxarea tranzactiilor pe transe valorice, rezultand astfel scumpiri pentru platile de valoare mai mica, potrivit Ziarul Financiar.

De exemplu, la platile intrabancare in lei banca renunta la cele trei trepte de taxare, aplicand o singura linie de comisioane in functie de mediul prin care se face tranzactia. Indiferent de suma, comisionul pentru platile facute prin phone banking si internet banking se dubleaza la 3 lei/operatiune, respectiv 2 lei.

In cazul platilor interbancare in lei raman doua trepte de taxare: pentru sumele de pana la 50.000 de lei banca retine 6 lei la ghiseu, respectiv 3 lei prin internet banking, in timp ce pentru sumele care depasesc pragul mentionat tranzactia la ghiseu costa 35 de lei sau tot 3 lei daca este realizata prin internet.

BCR are una dintre cele mai stufoase grile de comisioane, insa dupa uniformizare din 7 pagini vor ramane 5. Costul unui cont curent ramane la 4,5 lei/luna, insa teoretic clientul care achizitioneaza acest produs va avea inclus si card de debit si serviciu de internet banking, banca presand clientii sa se orienteze spre pachete de produse si servicii, mai scrie ZF.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)