Tomas Spurny, CEO-ul Bancii Comerciale Romane vrea sa transmita clientilor cu probleme ca pot primesca ajutor din partea bancii, pot fi sustinuti printr-un nou program. “Incercam sa cream un program pentru acei debitori care au probleme in a-si achita integral creditele, dar care in ultimii cinci ani au aratat ca incearca sa coopereze cu banca si sa plateasca partial”, a declarat Spurny intr-un interviu acordat Ziarului Bursa. “Am testat programul pe aproximativ 200 de clienti, avem rezultate foarte bune”, mai spune seful de la BCR.

Ratele clientilor aflati in dificultate ar putea sa scada cu 30-40%, anunta bancherul

Seful BCR afirma ca “testam un program pilot care ii priveste pe detinatorii de ipoteci sau credite care au fost cumparate de catre consumatori inainte de 2010. Incercam sa cream un program pentru acei debitori care au probleme in a-si achita integral creditele, dar care in ultimii cinci ani au aratat ca incearca sa coopereze cu banca si sa plateasca partial. Suntem in negocieri cu BNR sa ne permita sa inlocuim aceste credite cu un nou produs care este foarte avantajos pentru consumator si, in functie de performanta lor la rambursare pe viitor, vom face anumite concesii acelor debitori”, mai afirma Spurny in Ziarul Bursa

Mai concret, BCR urmareste sa isi ajute clientii prin conversia creditului (n.r. din valuta in lei), reduceri de dobanda la un nivel adaptat conditiilor actuale, si in functie de comportamentul de plata al clientului pe viitor, sa acorde anumitor clienti o reducere la principalul creditului, pentru a-i incuraja sa ramburseze creditul prin diminuarea ratei lunare.

BCR cauta solutii pentru tensiunile dintre banci si clientii nemultumiti: “Treaba bancilor este sa creeze prosperitate, nu nefericire”

BCR anunta ca a investit, in ultimele 24 de luni, intr-o unitate care se numeste “Experienta Clientilor”. “Aceasta divizie se ocupa de problemele pe care le intâlnim, in operatiunile de zi cu zi, ca feedback de la clienti, in procese si reclamatii. Incercam sa eliminam cauzele acestor probleme”, mai declara seful BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)