BCR a contractat 50 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), pe o perioada de 12 ani, credit destinat intreprinderilor mici si mijlocii, societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice din Romania.

Din imprumutul obtinut de la BEI pot fi acordate credite de investitii, inclusiv pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri UE, linii de credit, fonduri pentru capital de lucru si stocuri.

Avantajul financiar acordat BCR de catre institutia financiara internationala trebuie transferat clientilor, adica acestia trebuie sa beneficieze de o dobanda mai mica cu cel putin 0,5 puncte procentuale fata de dobanda standard.

Investitiile privind eficienta energetica realizate de IMM-uri vor primi totodata sprijin de la Comisia Europeana (CE) in cadrul Facilitatii de Finantare a IMM-urilor, sectiunea privind eficienta energetica, care prevede cooperarea dintre BEI si CE pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite din industrie si constructii, se arata intr-un comunicat al BCR.

Clientii care dezvolta proiecte de eficienta energetica pot obtine un grant de 12% din valoarea creditului, maxim 120.000 euro, pentru care nu trebuie sa plateasca dobanda si nu-l mai ramburseaza.

“Este o prioritate a BEI sa imbunatateasca accesul IMM-urilor, societatilor cu capitalizare de piata medie si autoritatilor locale la finantare pe termen lung si sa contribuie la consolidarea competitivitatii lor. in acelasi timp, fondurile BEI vor incuraja punerea in aplicare a proiectelor prioritare fiind semnificative pentru dezvoltarea economiei romanesti”, a declarat in comunicat vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania, Mihai Tanasescu.

BEI a acordat BCR pana in prezent 300 milioane de euro pentru finantarea proiectelor prioritare.

“Cooperarea BCR cu BEI sprijina absorbirea fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, avand in vedere ca mai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finantare UE”, a afirmat Wolfgang Schoiswohl, vicepreședintele diviziei Corporate Banking din cadrul BCR.

BCR a finantat din anul 2000 pana in prezent peste 10.000 de proiecte ale IMM-urilor, pentru care valoarea co-finantarii trece de 1 miliard de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)