Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, creditul pentru plata taxelor de studii, in lei sau valuta – Academic BCR/Academic Plus BCR. Creditele pot fi folosite pentru plata taxelor de studii (postliceale, universitare sau postuniversitare: masterat, doctorat, MBA, ACCA, alte studii postuniversitare pentru domenii aplicate), efectuate in tara sau in strainatate si a  cheltuielilor de cazare si masa pe perioada efectuarii studiilor.

Creditul pentru studii negarantat – Academic BCR – este acordat in lei cu dobanda fixa si poate avea o valoare maxima de 30.000 de lei pentru o perioada de maxim 7 ani, in cazul studiilor postliceale / universitare si 88.000 de lei pentru o perioada de maxim 10 ani,  in cazul studiilor postuniversitare.

Creditul pentru studii garantat cu ipoteca imobiliara – Academic Plus BCR – este acordat in lei si valuta si poate avea o valoare maxima de 25.000 euro (sau echivalent RON) pentru o perioada de maxim 7 ani, in cazul studiilor postliceale / universitare si 50.000 euro (sau echivalent RON) pentru o perioada de maxim 15 ani,  in cazul studiilor postuniversitare. Dobanda creditului poate fi fixa pe o perioada initiala de 2 ani, sau variabila pe toata durata creditului.

“BCR ii sprijina pe clientii interesati sa isi continue studiile in tara sau in strainatate printr-o oferta de finantare dedicata, Creditul Academic BCR. Banca acopera prin aceste credite si cheltuielile de cazare si masa pe perioada efectuarii studiilor. Cele mai importante avantaje ale acestui nou tip de credit sunt: lipsa unui avans din partea clientului, o dobanda mai mica decat in cazul creditelor de nevoi personale, posibilitatea acordarii creditului si catre studentii care nu realizeaza venituri prin prezentarea unui coplatitor si nu in ultimul rand clientul poate opta pentru acordarea creditului in transe anuale sau semestriale, ceea ce inseamna ca va plati dobanda doar pentru suma utilizata din credit”, a declarat Roxana Cristea, Sef departament Credite Negarantate, BCR.

Studentii pot obtine finantare pentru orice program de studii dorit, avand acces si la sume mai mari (de pana la 50.000 euro), prin ipotecarea unui imobil aflat in proprietatea lor/a parintilor/a rudelor. in plus, nu trebuie sa-ti faca griji pentru asigurarea locuintei, BCR oferind gratuit asigurarea acesteia pe toata durata creditului.

Banii sunt virati de banca direct in contul institutiei de invatamant, integral sau in transe anuale / semestriale, pe toata durata studiilor, pe baza de documente justificative.

 

 

Exemplu de calcul:

Credit

Academic BCR

Academic Plus BCR

Valoare totala credit

20.000 RON

15.000 EUR

Perioadă de acordare

Maxim 10 ani (120 luni)

Maxim 15 ani (180 luni)

Dobanda

14,9%/an (fixa pe toata perioada)

7,896%/an

variabila

(EURIBOR 6M+6,95%)

Comision analiza dosar

100 RON

390 EUR

Cost evaluare

0 RON

300,01 RON inclusiv TVA (apartament)

DAE*

16.11%

8,74%

Valoare totală platibilă de catre client

38,674 RON

26.098 EUR

Rata lunara

321 RON

142 EUR

Asigurari Certificat de asigurare de viata acordat gratuit de catre banca

Certificat de asigurare a imobilului acordat gratuit de catre banca

* DAE este calculat in condiţiile prezentate în tabel

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)