BCR a acordat, în primele 5 luni din acest an, peste 65.000 de credite negarantate, volumul de credite fiind în crestere cu 70% fata de perioada similara din 2013. Din totalul acestor credite, peste 50% sunt credite de nevoi personale, restul reprezentand carduri de credit si descoperit de cont. Valoarea medie a creditului de nevoi personale a crescut cu peste 30%.

„2014 este anul în care vedem primele semne ale cresterii în zona creditelor de consum. Remarcam un numar tot mai ridicat de clienti care aleg sa îsi mute creditele de la alte banci la BCR si de cele mai multe ori pe langa oferta competitiva pe care le-o propunem le oferim si credite de valori mai mari. Credem ca avem cea mai buna oferta de creditare în ansamblu din piata, incluzand si ratele de dobanda, în mod constant printre cele mai bune din piata”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

Conform unui studiu facut de banca, se observa o schimbare, de altfel fireasca, în nevoile care conduc la contractarea creditelor de nevoi personale, în sensul cresterii ponderii achizitiilor de tipul produselor cu un grad ridicat de complexitate tehnica (tablete, laptop-uri, telefoane mobile moderne) în defavoarea aparaturii electrocasnice traditionale. Printre alte nevoi finantate se numara renovarile interioare/exterioare, achizitii de terenuri de suprafete mici, vacante, studii, cursuri de perfectionare profesionala, evenimente de familie, etc.

BCR a prelungit pana la 30.06.2014 campania de promovare a creditelor noi de nevoi personale cu accent pe oferta competitiva, simplitate si rapiditate – dobanda promotionala pornind de la 8,5% pe an (DAE 10,08%).

Banca solicita numai 3 acte pentru acordarea creditului de nevoi personale fara garantii. Totodata, BCR aproba creditul rapid în cazul clientilor care îsî încaseaza deja salariul sau pensia la BCR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)