Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat, pe parcursul anului 2013, o crestere de peste 4 ori a soldului creditelor ipotecare acordate in lei. BCR a inregistrat o crestere semnificativa a numarului solicitarilor clientilor pentru creditele in lei destinate investitiilor imobiliare – 1 din 3 clienti ia un credit in lei de la BCR pentru cumpararea unei locuinte.

„Din pozitia de lider al pietei bancare ne dorim in continuare sa sprijinim piata imobiliara din Romania prin oferte foarte atractive si solutii de finantare complete. in prezent, BCR are cea mai buna solutie de finantare din piata atat pentru clientii care achizitioneaza o prima locuinta, cat si pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca conditiile locative prin modernizarea / schimbarea celei detinute. Suntem astfel bucurosi sa putem ajuta clientii in realizarea unuia dintre cei mai importanti pasi din viata: achizitionarea / constructia / modernizarea unei locuinte”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

Recent, BCR a redus costul creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, prin reducerea marjei de dobanda pentru clientii care isi incaseaza/ vor incasa salariul la BCR la 2% dobanda ajungand la 5.52% (DAE 5.68%). Totodata banca a redus dobanda si pentru clientii care opteaza pentru un credit ipotecar Casa Mea acestia beneficind  de o rata de dobanda fixa pe o perioada de 3 ani incepand de la 5.25% (DAE 5.55%).

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent in moneda nationala incepand din luna octombrie 2012, asumandu-si rolul de formator de piata in ceea ce priveste creditarea garantata in lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)